HONEYWELL

6000 m2 Katowice

PROJECT: 2019-20

REALIZATION: 2020

PHOTOS: PION STUDIO

 

Katowice is a city with a rich industrial past and the building chosen for the new Honeywell office is in close proximity to a mine shaft headframe, so it was important to us that the design of the new Honeywell office tied into that historical and architectural context.  

The design includes many steel elements connected to create lattice and grate shapes reminiscent of industrial building structures. Finishing materials such as wood, concrete and steel also lend themselves to the utilitarian feel of the space.

Honeywell is a company with great impact on the development of world industry and new technologies. Katowice was chosen as the new location for their office due to the availability of talented engineers that grew up in a culture defined by its industrial history and a drive towards technological development.

The functional layout of the office was designed to be as efficient as possible and the result works like a well-oiled machine. Every work station is close to a printer, coffee point, toilet and conference rooms. Despite the desks not being assigned to specific people, employees always intuitively know where the most important functions of the office are located.

The core spaces of the building, which contain elevators, staircases and toilets were closed off with a steel openwork filled in with concrete, wood and glass, which come together to create a pleasing rhythm and repetitive detail to make the space pleasant and soothing.