Google

9000 m2

PROJEKT: 2019/2020 r.

REALIZACJA: 2021/2022 r.

ZDJĘCIA: Jacek Waszkiewicz

Inspiracją do stworzenia koncepcji siedziby Google było miasto, w którym się znajduje - Wrocław.

Brukowa posadzka i czerwone cegły to odzwierciedlenia zabytkowej zabudowy, tak dobrze znanej mieczkańcom i odwiedzającym. Kształt recepcji nawiązuje do żaglówek cumujących we wrocławskiej marinie, a znajdująca się nad recepcją konstrukcja przypominająca Wrocławską Pergolę z czasem będzie coraz bardziej zielona.

W projekt zaangażowany był również Kolektyf, który stworzył koncepcję grafik i oznakowania przestrzeni oraz piękne murale, które nawiązują tematyką do dzielnic Wrocławia. Do współpracy zaproszono lokalnych artystów.

Jak zawsze w naszych projektach kierowaliśmy się zasadami biophilic design. W biurze znalazły się naturalne materiały i oświetlenie oraz kolory natury, a całe wnętze jest wypełnione zielenią - jest tam m.in. ściana zielona,

donica z zielenią z konstrukcją przypominającą konstrukcje stalowe wrocławskich mostów i dużo roślin wolnostojących.