LOBBY
GRZYBOWSKA PARK

Warszawa

PROJEKT: 2020 r.

REALIZACJA: 2021 r

FOT. FOTOMOHITO

Kluczową ideą projektu było połączenie powierzchni wspólnych parteru budynku Grzybowska Park ze skwerem przylegającym bezpośrednio do budynku tak, aby zapewnić użytkownikom poczucie większej przestrzeni. Znajdująca się nad ladą recepcyjną duża ścianka zielona stanowi nie tylko element dekoracyjny – jest również ważnym elementem wpływającym na poprawę jakości powietrza.

W ramach projektu staraliśmy się stworzyć przestrzeń zewnętrzną która będzie służyła zarówno pracownikom budynku Grzybowska Park jak i mieszkańcom bloku mieszkalnego znajdującego się obok i przechodniom.

Bogactwo roślin i drewnianych materiałów sprawia, że cała przestrzeń budzi skojarzenia z naturą i tworzy spokojną, przyjemną atmosferę.