SEPHORA

2100 m2 Business Garden, Warszawa

PROJEKT: 2018

REALIZACJA: 2018-2019

FOT. ERNEST WIŃCZYK

Jasna i pełna światła przestrzeń, otwarty plan oraz intensywnie różowe i czerwone akcenty - taka jest nowa siedziba Sephora.

Architekci zdecydowali się na stworzenie projektu opartego na czerni, bieli, głębokiej czerwieni i odważnych różowych elementach - charakterystycznych kolorach używanych przez markę. W biurze dominują rozległe przeszklenia, otwierając jednocześnie przestrzeń. Betonowe elementy konstrukcji budynku dobrze komponują się z estetyką wnętrz.

Przestrzeń biurowa wita nas czarno-białą recepcją oraz dwiema sofami w kształcie ust w intensywnym kolorze szminki. Dalej znajduje się strefa relaksu z kuchnią, łączącą jasne drewno z żywą zielenią. Nowoczesne i swobodne fotele wiszące, monochromatyczne krzesła oraz metalowe konstrukcje podtrzymujące sześcienne donice z kwiatami tworzą wnętrze o wyjątkowo atrakcyjnym klimacie. Kompozycję urozmaicają dekoracyjne rzeźby króliczków wpisujące się w identyfikację wizualną marki.

Wygodne stanowiska pracy w przytulnym, nowoczesnym open space utrzymane zostały w jasnej, stonowanej kolorystyce z kilkoma kolorowymi akcentami i dodatkami. Biuro zostało zaprojektowane w taki sposób, aby nie przytłaczać pracowników podczas ich dnia pracy.